facebook
שלום אורח   |    התחבר    |    רוכב/ת חדש/ה    |    התנתק                   אתר טיולי האופנים - טבע של רוכבים
אלבומי הטיול:

שם הטיול:סינגל חוורי אלמוג חדש וארץ המנזרים
תאריך הטיול:29/03/2019
יום: שישי
שעת מפגש: 08:00
סוג הטיול:הרים רגיל
הדבוקה: רק חברי קבוצה/קבוצות אלו יוכלו להצטרף לטיול.
אזורצפון מדבר יהודה וים המלח
אורך המסלול: 40 קילומטרים
מעגלי: כן
הערכת זמן:6 שעות
מספר רוכבים מקסימלי: 20    {משתתפים 16}
קושי פיזי: בינוני
קושי טכני: בינוני
מקום המפגש:אלמוג תחנת הדלק
כיצד להגיע:

סינגל חוורי אלמוג חדש וארץ המנזרים  שביל אופני הרים הראשון שהוסדר כחלק מתכנית האב להסדרת שבילי אופניים באזור. להקמת השביל שותפים המשרד להגנת הסביבה, משרד התיירות, משרד האוצר, המנהל האזרחי, רשות הטבע והגנים שיזמה וביצעה, ומועצה אזורית מגילות ים המלח שהשביל נמצא בתחומה. 

שביל האופניים הנחנך הוא מסלול מעגלי, שניתן להתחיל אותו במספר נקודות שונות: מצומת אלמוג, ממבואה של נחל אוג ומצומת הלידו. השביל מצומת אלמוג, עולה בסמוך למצוק ההעתקים לתצפית על נחל אלמוג וממשיך מזרחה. מאחורי קיבוץ אלמוג נכנס השביל אל תוך אזור החווארים ומשם המסלול יורד עד לצומת הלידו וחוזר לצומת אלמוג.

הטיפוס המצטבר ברכיבה במסלול הוא לגובה 200 מטרים, ברמת קושי בינונית, המיועדת לרוכבים מיומנים יחסית. את הפרויקט יזמה וביצעה רשות הטבע והגנים, בליווי חובב לנדאו, מתכנן ובונה שבילים מוסמך. המימון לשביל ניתן על ידי המשרד להגנת הסביבה, משרד התיירות, משרד האוצר ומועצה אזורית מגילות-ים המלח, שאחראית על תחזוקתו השוטפת, בהיותו בתחומה.

בטקס חנוכת השביל נכחו תושבי האזור , רוכבי אופניים ומנהלים בכירים מהגופים המעורבים בפרויקט שהתכבדו בגזירת הסרט והסרת הלוט מעל שלט המידע של השביל.

פרויקט שיקום ים המלח מנוהל על-ידי המשרד להגנת הסביבה כבר משנת 2012, וזאת מכוח החלטת ממשלה, שהעניקה למשרד הגנת הסביבה את הסמכות ואת האמצעים לטפל בערכי טבע, נוף ומורשת, אשר נפגעו באופן ישיר או עקיף, כתוצאה מירידת מפלס ים המלח וכל התופעות השליליות הנלוות אליו.

פרויקט שיקום ים המלח כולל עשרות מיזמים לאורכו של אזור ים המלח, אשר צפויים להסתיים בשנה הקרובה, לטובת הטבע והסביבה ולטובת הציבור הרחב. מטרת הפרויקט היא שימור ערכי הטבע, שניזוקו, לצד הגדלת היצע האטרקציות במרחב ים המלח, נוכח אובדן ההולך וגובר של הנגישות אל ים המלח עצמו.

 

משרד התיירות התחיל לבצע את החלטת הממשלה לפיתוח תיירותי של אזור ים המלח, בסכום של קרוב למיליארד ?, ולהגדיל לכ-8,000 את היקף חדרי הלינה באזור. שביל האופניים מהווה חלק מחזון משרד התיירות לפיתוח "ארץ הדרום" בין ים המלח לאילת, שיהווה אטרקציה למאות אלפי תיירים מאירופה שמגיעים בחורף לנופש אתגרי במדבר, בטיסות מוזלות בתמיכת המשרד, ואשר בקרוב ינחתו בשדה התעופה החדש שייפתח בתמנע.

 

במועצה האזורית מגילות ים המלח קיימים שבעה יישובים: ורד יריחו, אלמוג, בית הערבה, קדם ערבה, קלי"ה, אבנת ומצפה שלם. היישובים כולם נמצאים בתהליך מואץ של צמיחה דמוגרפית בשנים האחרונות ומציעים הרחבות קהילתיות במסלולים שונים.

 

לדברי דורון אהרון, סמנכ"ל בכיר פיתוח תשתיות והשקעות במשרד התיירות: "שביל האופניים מאפשר לרוכב לחוות חוויה בלתי נשכחת באחד מהאזורים הקסומים במדינת ישראל. השביל כולל קטעי סינגל מאתגרים כמו חציית נחלים על גשרוני עץ, מפגשים מרתקים עם בעלי חיים מדבריים ואירוח אצל תושבי המקום. השביל מעניק חווית רכיבה בפני עצמה, וגם יכול להוות המשך לשבילים המדבריים באזור תוך חיבור לכ-50 ק"מ של רכיבה מדברית מדהימה".

 

לדברי ד"ר רם אלמוג, האחראי על ניהול ותכנון פרויקטים לאומיים במשרד להגנת הסביבה, ואחראי לניהול פרויקט שיקום ים המלח: "השביל הזה, הנו אחת הסנוניות הראשונות לשורה ארוכה של מיזמים, שיפיחו חיים חדשים במרחב ים המלח, ויתנו תקווה לתושבי אזור ים המלח, נוכח האובדן של נכסים ומקורות הפרנסה, אותו הם חווים לאורך שנים כתוצאה מנסיגת מפלס ים המלח, וכלל התופעות הנלוות אליה, בכלל זה תופעת הבולענים. פרויקט שיקום ים המלח מקיף שורה ארוכה של מיזמים, מצומת אלמוג שבצפון ים המלח, ועד לכיכר סדום בדרום. מעבר להצלת ערכי טבע ייחודיים כתוצאה מירידת המפלס, כדוגמת שמורת עינות צוקים שהלכה והתייבשה, הפרויקט יעשיר את ההיצע התיירותי באזור, נוכח הגידול המשמעותי הצפוי בהיקף התיירות, וכן יצמצם את הלחץ על כושר הנשיאה המוגבל של שמורות הטבע הקיימות, כדוגמת עין גדי וערוגות. כלל ערכי הטבע והמורשת הללו, יהוו חלופה ראויה לנגישות אל ים המלח עצמו, ההולכת והופכת מוגבלת כתוצאה מירידת המפלס באגן הצפוני של ים המלח".

לאחר מלחמת ששת הימים הוגדר אזור קאסר אל-יהוד כשטח צבאי סגור, וסביב המנזרים הונחו אלפי מוקשים. כעת הם מפורקים במטרה להשיב למקום את הצליינים

 

לפני כ-50 שנה הוכרזה "ארץ המנזרים" שבערבות יריחו, ליד אתר הטבילה קאסר אל-יהוד, שטח צבאי סגור, ומאז כמעט שלא נגעה בה יד אדם. שבעה מנזרים נותרו מסוגרים, מוקפים בגדרות וממולכדים במוקשים נגד אדם וטנקים ובחומרי נפץ נוספים. עד 1967 היה האזור בשלטון ירדן, ונהנה מתנועה ערה של צליינים ותיירים. לאחר מלחמת ששת הימים הוא היה מוקד למתיחות ביטחונית, וארץ המנזרים היתה לארץ המרדפים. אלוף פיקוד המרכז רחבעם זאבי ומפקד חטיבת הבקעה, רפאל איתן, הורו למלכד את השטח. 

כעת מסיימות הרשות לפינוי מוקשים במשרד הביטחון, קרן Halo וחברת 4CI לפנות את המוקשים והנפלים משלושה מנזרים. הכוונה היא לנקות מחומרי נפץ גם את ארבעת הנותרים, להשיב את השטחים לכנסיות השונות ולפתוח אותם לתיירים. עד כה נוקו 200 דונמים מתוך כאלף, והמיזם - שראש הרשות לפינוי מוקשים מרסל אביב מגדיר כ"מסובך ומאתגר" - אמור להסתיים עד סוף 2019. אלוף-משנה מקס נודלמן מחיל ההנדסה, שמשתתף אף הוא במאמצים, אומר שעד עתה פונו כאלף מוקשים, אך כמות כפולה ויותר עדיין ממתינה לפינוי. גם ירדן תרמה את חלקה, אף פינתה את הגדה המזרחית של הנהר כשנדרשה לכך.

המנזרים פרושים משני צדיה של דרך סלולה לאורך כקילומטר וחצי. במזרח אפשר לראות את המנזרים הציוריים שהוקמו בצד הירדני של הגבול, שלאחד מהם כיפת זהב הבולטת למרחוק. היום, לאחר שגשמים עזים ניתכו גם על האזור הצחיח הזה, היה הכביש שעובר בין המנזרים מכוסה בשכבה עבה של בוץ טובעני, ועובד עטוי חליפת הגנה עבר לאורך הדרך ובידו גלאי מתכות, כדי לוודא ששום מוקש בלתי צפוי לא נסחף. 

אתר הטבילה נחשב לאתר הקדוש השלישי בחשיבותו בעולם הנוצרי, אחרי כנסיית המולד בבית לחם וכנסיית הקבר בירושלים. לפי המסורת, כאן חצו בני ישראל את נהר הירדן בבואם לארץ כנען, ובגדה המזרחית של הנהר הטביל יוחנן את ישו ואת מאמיניו. במשך מאות שנים משך אליו האתר צליינים, וגם הבוקר נהרו אליו תיירים באוטובוסים. חלקם בא לטבול במימי הירדן החומים, חלקם רק להסתכל ולצלם. 
 

פרטים נוספים:

זה טיול חדש ומיוחד המשלב גם את סינגל אלמוג - סניגל חווארי אלמוג וגם את ארץ המנזרים

מרחק 40 קמ 

טיפוס 400 מטר 

 

נפגשים באלמוג בשעה 8:00

 יציאה לרכיבה  08:20 

 סיום משוער 13:30 - 13:45

הטיול נפתח על ידי: אבי מור      בתאריך: 28/03/2019
קישור חיצוני לטיול: טיול
טיול מאתר זה: לא נבחר טיול מאתר זה
הקלק להורדת קובץ/מפה:

משתתפים:
כינויעירהערהע.ר.GPSמפותמחפש טרמפרופאתיקוןמובילנשקקשר
אבי מור
27/12/2018
מודיעין
e-y-a-l
01/01/2019
אייל
יוסי-אר
02/01/2019
ראשון לציון
טלי
02/01/2019
ראשון לציון
haus
02/01/2019
חבצלת השרון + ניצה +נכדנו דניאל
bonbon
02/01/2019
תל אביב
vero
19/02/2019
פתח-תקוה
חזי
19/02/2019
פתח-תקוה
עמי צונאמי
19/02/2019
הוד השרון +אורי
ניצה האוס
25/02/2019
חבצלת השרון
אוחי
26/02/2019
יבנה
1951
01/03/2019
כפר סבא
אבי כהן
02/03/2019
ראשון לציון
טריפל
25/03/2019
הוד השרון
Malach
26/03/2019
קרית חיים
אלעד
27/03/2019
כפר סבא
  

כדי להירשם לטיול יש תחילה להירשם לאתר




דיבורים:
איתמר קר, קרית אונו : 02/01/2019

מעונין להצטרף.

תודה

      
מיקי ב_צ, גני תקוה : 20/02/2019

מעונין להצטרף. תודה

      





תחזית
תחזית כאן 11
הש. המטאורולוגי
תחזית וולאה
Israel Weather

טיולילה
חישוב ליל לבנה

הדרך
אתר קקל
מפות משהח
עמוד ענן

 
תנאי שימוש באתר | הצהרת פרטיות ונגישות | צור קשר