תיאור מסלול
נצא לטיול בגולן במסלול דומה וקצת שונה למסלול הדובדבנים השנתי בגולן
כולם חשמלי ברוך ה שזיכה אותנו לדור הבא המחושמל
.
צפי הגעה לארומה הגושרים 07:30
נא להזמין את ארוחת הבוקר מהדרך
יציאה לדרך מגן הצפון למגדל שאמס 08:00
הגעה למגדל שאמס 08:30
צפי תחילת רכיבה 09:00
- מתחילים במגדל שמס
הטיול דובדבנים טובלים ונהנים . הטיול של יום שישי 6.6.2025 דובדבנים טובל ים ונהנים הוא טיול נהדר וחדש יחסית למה שאני עושה בשנים האחרונות.
החלטתי להוריד את דרגת הקושי בטיול של חוצה רמת הגולן דובדבנים . מדובר על טיול של כ 53 קילומטר עם 300 מטר עליות בלבד ועם 1300 ירידות ירידות כיפיות לכוון נחלי הצפון לשלוש טבילות מרעננות וקרות במיוחד.
נתחיל את טיולינו למעשה בארומה גן הצפון ליד הגושרים.
ארוחת בוקר קפה מאפה לכייף של בוקר.
לאחר מכן ניסע דרך נוה אטיב למגדל שמס ליד הכנאפה הידוע. נתארגן לרכיבה במגדל שמס ונצא לכיוון הגבול הסורי לגבעת הצעקות.
כמו בפעם הקודמת נרכב לכיוון ברכת רם ומשם נמשיך על שביל הדובדבנים עד ליער אודם ומשם לבוקעתא להר חרמונית עוז 77 להפסקה . אם נזמין דובדבנים . שיביא לנו אותם לישוב אודם עלות קופסא היום 50 שקל. משם דרך יער אודם נגלוש לכיוון עין קיניה ומשם למפל סער ומשם נעבור על ציר המפלים מה שנקרא דרך הפטרולים לכיוון גבעת האם . מגבעת האם נרד עם האופניים לכיוון לשאר ישוב נטבול בג׳קוזי וניכנס לגלידות ומשם למתחם השקד שביל הצצפצות ומשם לבית הלל על ציר נחל החצבני ללגונה . כמיטב המסורת נתיז מים על הסירות שעוברות.
משם עד לגושרים
סיום משוער 14:00
יציאה מהגושרים בשעה 14:30
חזרה לעינת 16:45
מתאים לשומרי שבת
להתראות קפטן אבי מור